Missade du veckans nyheter i söderort?

käpphästridning, älvsjö station, dockteater
En arena för käpphästridning har byggts i Fruängen, Älvsjö är ett av polisens prioriterade områden och Parkteatern kommer till Gröndal.
Käpphästar, polisens prioriterade områden och dockteater – här är några av veckans nyheter i söderort.

Grönområdena i söderort har krympt sedan 2005. Hägersten-Liljeholmen är den stadsdel som har minst andel grönområden, men har också fått behålla mer än de andra stadsdelarna i söderort.

Stockholmshem planerar att bygga 165 genomgångslägenheter i Solberga. Den 13 juni ska exploateringsnämnden ta ställning till en markanvisning för planerna.

I dag, lördag, blir det teater dagen lång i Sannadalsparken i Gröndal. Klockan 11 kommer clownerna Manne, Maria och Olle af Klintberg och klockan 13 spelar Magnus Erenius och Ida Stéen dockteater.

I veckan presenterade polisen sin lista över utsatta områden i Sverige. Älvsjö och Solberga har varit med på listan sedan starten för tre år sedan och är med även i år.

Käpphästridning är en populär sport, framför allt bland unga tjejer. I måndags invigdes Sveriges första arena för sporten i Fruängen under stort jubel bland eleverna i Fruängens skola.

Området kring Vinterviken är förorenat efter Alfred Nobels fabriker under 1800- och 1900-talen. I sommar inleds arbetet med att sanera marken och sediment i vattnet. På måndag kan du ställa frågor om arbetet på plats i Vinterviken.