Väktare åtalad för misshandel vid skola

Väktaren som åtalats nekar.
Väktaren som åtalats nekar.
En väktare har åtalats för att ha misshandlat tre tonårspojkar utanför Norrbergsskolan. Händelsen inträffade i höstas när ungdomarna skulle titta i en container vid skolan.

Vid 19.30-tiden i slutet av september upptäckte en väktare att ungdomar var på väg till en container vid Norrbergsskolan i Vaxholm. Väktaren bestämde sig för att få ungdomarna att lämna platsen, men vad som hände sedan råder det delade meningar om.

Väktarhund gjorde utfall

Enligt väktaren skrek han på ungdomarna och när de hoppade ner från containern upplevde väktarens hund det som ett hot och gjorde ett utfall.

De tre ungdomarna i 15-17 årsåldern har berättat att de ville titta i containern som innehöll möbler och andra saker från skolan som de uppfattade skulle slängas.

Väktaren ska ha enligt dem skrikit ”vad fan gör ni här, horungar?” och slagit en av ungdomarna i ansiktet och bakhuvudet. En 16-årig Vaxholmsbo har berättat att han fått flera slag i magen och ansiktet och ytterligare en pojke ska ha fått ett slag mot huvudet som orsakade ”smärta och en rodnad vid örat”.

Ungdomarna: Väktare skrek ”horungar”

Nu har väktaren åtalats för misshandel.

Den åtalade väktaren nekar till att ha slagit eller knuffat ungdomarna och menar att ungdomarna däremot gjort sig skyldiga till olaga intrång, skadegörelse och försök till stöld.

Enligt ungdomarna hade de inte varit på platsen mer än ungefär fem minuter när väktaren dök upp. Enligt en av pojkarnas pappor hade hans son en rodnad under ena örat när han kom hem.

Norrbergsskolan ska enligt beslut rivas och arbete har pågått för att tömma byggnaderna på möbler och andra föremål.