ANNONS

Misshandelsfall på gymnasiet svårlösta – elever vill inte vittna

Fredrika Bremer-gymnasiet.
Fredrika Bremer-gymnasiet.
De uppmärksammade misshandelsfallen utanför Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge är svårlösta.
Ungdomarna vill inte berätta vad som skett.
Enligt uppgifter till Mitt i bar förövarna misstänkta vapen.
ANNONS

De misshandelsfall som skedde utanför Fredrika Bremer-gymnasiets entré i Handen måndagen den 26 augusti ser ut att bli svårlösta.

Enligt polisen så kom en grupp ungdomar i bil till gymnasiet på eftermiddagen för att göra upp med en grupp elever på skolan. Enligt uppgifter till Mitt i misstänks ungdomarna i bilen ha varit beväpnade.

De ska ha hunnit misshandla tre elever utanför gymnasiets entré men ska sedan ha jagats iväg och tvingats köra iväg i bilen man kom i.

Det är svårt att få eventuella inblandade personer att medverka i utredningen, det försvårar vårt arbete väsentligt

Polisens utredare Hakan Tunc

Några gripna finns inte, berättar nu polisens utredare Hakan Tunc.

ANNONS

Fakta

Skolan har gjort flera trygghetsåtgärder

Innan sommaren införde Fredrika Bremer-gymnasiet synliga inpasseringskort med foto för alla elever för att förhindra att obehöriga personer skulle ta sig in på skolan.

Åtgärd gjordes efter att Skolinspektionen bedrivit en riktad tillsyn mot skolan, efter Mitt i:s rapportering om flera brottsfall på skolan på kort tid.

Redan inför hösten 2018 ökades vuxennärvaron på skolan sedan den upplevda tryggheten sjunkit enligt Gymnasieantagningens årliga elevenkäter.

Elevenkäten från våren 2019 visar att 86 procent av eleverna upplever sig trygga på gymnasiet.

Vi har inget som tyder på att några ska ha blivit jagade av någon bil, men att några kan ha kommit till platsen med en bil, säger han.

Bakgrunden till bråken tror polisen kan ha att göra med en konflikt mellan ungdomar som alla går på skolan, enligt Hakan Tunc.

– Det jag kan säga i övrigt är att det är svårt att få eventuella inblandade personer att medverka i utredningen, det försvårar vårt arbete väsentligt, säger han.

Överfallen skedde en vecka in på höstterminen.