Misshandlad i Vårberg – nu berättar han i tv

Misshandeln ägde rum på parkeringen vid Vårberg centrum.
Misshandeln ägde rum på parkeringen vid Vårberg centrum.
Allt färre våldsbrott klaras ut i Sverige, något som tas upp i SVT:s Agenda ikväll. Där berättar Sätrabon Hamid Shabany om när han misshandlades i Vårberg centrum – och om chocken när polisen lade ner förundersökningen.

Hamid Shabany stod i kö till parkeringsautomaten i Vårberg centrum när en man försökte tränga sig. Hamid Shabany bad honom vänta på sin tur. Då blev mannen aggressiv och ytterligare två män slöt upp.

– Jag blev slagen i ansiktet och knuffad till marken. Ansiktet blev svullet och glasögonen gick sönder, berättar Hamid Shabany i en artikel på SVT:s  webbsida.

Ikväll klockan 21.15 sänds Agenda i SVT2. Där berättar Hamid Shabany om misshandeln – och om vad som sedan hände. Trots att det fanns två vittnen och trots att en av dem skrev ner registreringsskyltarna på förövarnas bilar lade polisen ner förundersökningen. Dessutom ska det ha funnits övervakningskameror riktade mot parkeringen.

Beskedet kom som en chock för Hamid Shabany.

– Det känns att man skickar en dålig signal. Man kan göra gärningar utan att bli straffad. Det bäddar för flera sådana här brott. Och det ger en otrygg känsla i samhället, säger han till SVT.

Temat i inslaget i Agenda är polisens utredningsresultat, med allt färre uppklarade våldsbrott. Rikspolischef Dan Eliasson intervjuas bland annat.