ANNONS

Misshandlade äldre grannpar med stol

Stolen på bilden är en annan än den som i artikeln.
Stolen på bilden är en annan än den som i artikeln.
En 40-årig man störde sig på högljudda grannar. Slog ner äldre par i deras lägenhet. Nu döms mannen till sju månaders fängelse.
ANNONS

En man i 40-årsåldern döms till sju månaders fängelse efter att ha misshandlat ett äldre par i deras lägenhet. 40-åringen hade vid flera gånger stört sig på att grannarna skulle ha högljudda fester. Han hade då varit uppe och sparkat på deras dörr vid flera tillfällen.

Enligt en kvinna i 70-årsåldern hade mannen återigen varit och ”vrålringt” på dörren. I december 2015 möttes hon av honom i trappuppgången och mannen menade på att det var en fest i lägenheten som han störde sig på.

Kvinnan släppte in 40-åringen i lägenheten för att visa att det inte var någon fest där inne. Då ska mannen istället ha blivit våldsam.

Misshandlade både kvinna och man

I polisförhöret säger kvinnan att han slog henne med en stol så att hon ramlade omkull. Därefter fortsatt han att slå stolen på henne mellan 10 och 15 gånger till så att trästolen gick i småbitar.

Kvinnan trodde att hon skulle dö och ropade på sin make. När maken kom flög 40-åringen på honom också. Han ska ha fått ett knytnävsslag i ansiktet så att han föll över ett bord och några stolar. Både den äldre mannen och kvinnan fick synliga skador av misshandeln.

Tidigare misshandel

Det var inte första gången som 40-åringen misshandlat äldre. Ett halvår innan misshandeln i lägenhet slog han ner en äldre man på gatan som var ute och gick med sin hund.

Den dömde menade att den äldre mannen hade repat en av hans bilar som parkerade på gatan. Han slog mannen i ansiktet och fortsatte sedan att sparka på honom när han låg på marken.

Nu döms 40-åringen till sju månaders fängelse för tre fall av misshandel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.