ANNONS

Misshandlade ex-flickvännen medan polisen lyssnade

Stockholmspolisen har skrivit ut var fjärde bot i Sverige för nya brottet rattsurfning.
Polisen hade telefonkontakt med 28-åringen när denne började misshandla sin ex-flickvän.
28-åringen sparkade och slog sin före detta flickvän - medan polisen fortfarande var kvar i telefonluren. Nu har mannen dömts till fängelse i ett år och tio månader, och det inspelade samtalet är en del av bevisningen.
ANNONS

28-åringen dömdes redan i juni i fjol för misshandel och olaga hot mot sin före detta flickvän. Den 6 oktober var han tillbaka i kvinnans lägenhet i Grimsta för att, som han sa, få tillbaka pengar hon var skyldig honom.

Kvinnan ringde polisen och fick beskedet att de skulle skicka en bil så snart det fanns möjlighet. Därpå flydde kvinnan från lägenheten med 28-åringen hack i häl.

Kvinna grät i bakgrunden

Kort senare ringde polisen upp den hotfulle mannen för att få honom att lugna ner sig. Medan samtalet fortfarande var uppkopplat hörde operatören hur tumult utbröt och hur en kvinna skrek och grät i bakgrunden.

Utskrift från telefonsamtalet mellan polisen och 28-åringen. Skärmdump: Polisens förundersökning

Utskrift från telefonsamtalet mellan polisen och 28-åringen. Skärmdump: Polisens förundersökning

Det som hände var, enligt åtalet, att 28-åringen hann upp kvinnan på gräsmattan utanför hennes hus. Där gav han sig på henne med sparkar och slag, och misshandeln fortsatte även sedan hon fallit till marken. Han ska också ha dunkat hennes huvud mot metallkanten till ett sopnedkast.

Nekar till brott

Mannen förnekar brott, men Solna tingsrätt anser att åtalet är styrkt och dömer mannen för grov misshandel, olaga hot och dessutom bedrägeri och stöld till fängelse i ett år och tio månader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.