Misshandlade kvinna – får fängelsestraff

Mannen har tidigare dömts för samma sorts brottslighet.
Mannen har tidigare dömts för samma sorts brottslighet.
En man från Järfälla som tidigare dömts för att ha misshandlat sin dåvarande sambo blev utsläppt från fängelset. På ytan var han helt förändrad, men när mannen och kvinnan började ses igen dröjde det inte länge förrän han gjorde samma sak igen. Mannen, som av kvinnan beskrivs som lika ombytlig som ”Jekyll och Hyde”, döms nu till ett år och åtta månaders fängelser.

En man i 55-årsåldern från Järfälla har dömts till fängelse för misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. Det var under hösten 2017 som han blev bjuden på middag hos sin före detta flickvän, och misshandlade henne i flera omgångar. Mannen döms också för att ha hotat kvinnan till livet med en kniv, och för att genom dödshot försökt förhindra henne från att kontakta polisen.

Mannen och kvinna kände varandra som tidigare, och så sent som hösten 2016 satt mannen i fängelse efter att ha misshandlat henne. Kvinnan gick i terapi för att komma över traumat, och stötte på mannen i början av 2017 igen. Då upplevde hon honom som förstående, stöttande, och helt förändrad.

Han hade börjat arbetsträna och såg ut att få ordning på sitt liv igen, och de skulle ses på middag hemma hos kvinnan i henne lägenhet i Järfälla.

”Var som dr Jekyll och mr Hyde”

Väl där drack han sig full och slog henne flera gånger och omväxlande svor åt och hotade henne, omväxlande tog hand om henne och torkade upp hennes blod.

– Han var som dr Jekyll och mr Hyde, säger kvinnan under rättegången.

När mannen somnat lyckades kvinnan ta sig ut och till en anhörigs lägenhet, varpå den anhöriga kontaktade polisen som skjutsade kvinnan till en akutmottagning och grep mannen. Eftersom mannen återfallit i samma typ av brottslighet som han tidigare dömts för får han nu ytterligare ett fängelsestraff.

Tingsrätten dömer honom till ett år och åtta månaders fängelse. Dessutom ska han betala omkring 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.