Den misshandlade äldre kvinnan i Häggvik rånades – ingen gripen

Äldre kvinna misshandlades och rånades i Häggvik i Sollentuna
Fler yngre gärningsmän rånade en kvinna i 60-årsåldern i Häggvik.
Polisen rubricerar brottet mot en kvinna i 60-årsåldern som rån. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans och flera yngre gärningsmän sågs springa från platsen. Polisen har hållit ett antal förhör och söker efter övervakningsfilmer.

Vid 18.30-tiden under tisdagskvällen larmades polisen om en pågående misshandel i Häggvik. En kvinna i 60-årsåldern hittades liggande på marken. Hon var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans. Polisen vet inte hur kvinnan mår i dagsläget.

– Hon var vaken och talbar efteråt men fördes till sjukhus. I samband med händelsen fick hon någon form av skador, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Kvinnan rånades

Enligt uppgifter till Aftonbladet sågs tre personer springa från platsen. Till Mitt i säger Åsa Wallentin rör det sig om fler än två personer, men färre än fem.

– Det handlade om flera yngre gärningsmän som lämnade platsen efter händelsen. Och de hade målsägandes väska med sig och händelsen rubriceras som rån, säger hon.

Letar övervakningsfilmer

Polisen sökte av området med hundpatruller, har pratat med vittnen och hållit ett antal förhör. I nuläget finns inga misstänkta eller gripna för rånet.

– Vi kommer att hålla kompletterande förhör och kollar efter övervakningskameror för filmer som kan användas, säger Åsa Wallentin.