Man misshandlade sin exfru

Mannen har en dom för misshandel sedan tidigare.
Mannen har en dom för misshandel sedan tidigare.
En man från Täby har dömts för att ha misshandlat sin exfru. Däremot frikändes han från att ha hotat henne. Det efter att kvinnan ändrat sin berättelsen och menat att hon ljög när hon anmälde mannen.

Paret har ett barn ihop och bor även tillsammans, trots att de skilt sig. Mannen misshandlade kvinnan vid två tillfällen, bland annat drog han ned henne på marken och sparkade på henne.

Kvinnan anmälde honom efter den andra misshandeln, och berättade då för polisen att mannen slagit henne på grund av svartsjuka. Hon anmälde honom också för att ha hotat att hugga henne med en sax.

En tid därefter ändrade hon sina historier och menade att det i själva verket var hennes fel, mannen hade bara försvarat sig när hon attackerade honom. De skador hon fått och som dokumenterats på fotografier kunde hon inte lämna någon förklaring till.

Domstolen valde dock att inte tro på hennes nya version, utan dömde mannen för misshandel. Mycket på grund av fotografierna med kvinnans skador. Däremot frias mannen från åtalet om olaga hot. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn.