Misshandlade sin syster och hennes barn

Mannen får nu tio månader i fängelse.
Mannen får nu tio månader i fängelse.
En man i 40-årsåldern får tio månader i fängelse efter att ha misshandlat både den syster han bodde hos och hennes barn.

Den 40-årige man som nu dömts i Attunda tingsrätt hade en kriminell bakgrund och dömdes våren 2016 för bland annat narkotikabrott och vapenbrott. Det han nu döms för är händelser som utspelade sig i januari 2016 – strax innan domen om narkotikabrott.

Mannen bor då hos sin syster i Järfälla, tillsammans med hennes barn. En dag blir kvinnan uppringd av ett av barnen som säger att morbrodern är ”jättefull” och misshandlar ett annat av barnen. Kvinnan åker direkt hem och möter då sin bror som misshandlar även henne och hotar henne till livet. Han sliter henne i håret, slår henne flera gånger med knuten näve, och sparkar henne när hon ligger ner.

Barnet sprang till skolan och larmade lärarna

Situationen lugnar ner sig och kvinnan upptäcker att det barn som ringt henne inte längre är kvar i lägenheten. När hon går ut för att leta efter henne stöter hon på två lärare – barnet som ringt henne tidigare under dagen har sprungit till skolan i närheten och larmat lärarna, som ringt polis och ambulans. Strax därpå grips hennes bror.

Mannen säger själv i rätten att han inte vet hur hans syster fått sina skador, och att han inte misshandlat henne. Han lämnar också en vag beskrivning av vad som kan ha hänt – något rätten avfärdar som en efterhandskonstruktion.

Enligt rätten är han skyldig, och de brott han begått – grov misshandel och olaga hot – sägs ha ett straffvärde på ett och ett halvt år. Men måste också ta hänsyn till att mannen just suttit av ett fängelsestraff på grund av brott som begåtts vid ungefär samma tid, och bestämmer därför domen till 10 månaders fängelse.