Misshandlades nästan till döds

Den 37-årige Nackabon klev av bussen och minns att han åkte omkull. Nästa minne är att han vaknar upp på sjukhuset. Nu åtalas en 24-åring för att nära slagit ihjäl honom med en trädgren.

På väg hem från en utekväll i Stockholm blev en 37-årig man, hemmahörande i Nacka, så kraftigt misshandlad att han fick livshotande skador och kan få men för livet.

I förhör har 37-åringen berättat att han var på väg hem efter en utekväll. Han tog en buss från Slussen och skulle egentligen ha gått av vid Nacka Forum. Men han somnade till och passerade sin hållplats.

Tidigare under resan hade det varit stökigt på bussen, och 37-åringen sa till några ungdomar som rökte, att lägga av. Det var något som den nu åtalade 24-åringen hade stört sig på och då kallat mannen för golare.

Mannen väcktes ett par hållplatser efter Nacka Forum av 24-åringen och de gick av tillsammans. 37-åringens sista minne är att någon skickade honom i backen, minnet därefter är att han vaknar på sjukhuset.

Den misshandlade mannen hittades tidigt på morgonen av förbipasserade, liggande på rygg, på Värmdövägen strax innan Skuruskola.

På sjukhuset konstaterades att mannen utsatts för grov misshandel och att han hade svåra skallskador.

På platsen, där den misshandlade 37-åringen upptäcktes, hittade polisen också nedblodade trädgrenar som troligen har använts som påkar.

Den misstänkte 24-åringen har i förhör berättat att han egentligen inte alls skulle av vid samma hållplats som 37-åringen, men att han blev ”triggad av hans snack” och gick av. Utanför bussen menar 24-åringen att han puttade omkull mannen.

37-åringen tog sig upp och fortsatte, enligt 24-åringen, att förolämpa honom. 24-åringen följde då efter honom mot Ektorp och utdelade en spark som tog i ryggen och fick mannen att ramla på ansiktet.

Därefter ska 24-åringen inte ha gjort något mer än att ha vänt på mannen och sett att det var massa blod.

Den tekniska utredningen talar mot 24-åringens berättelse, bland var hans skor nedstänkta och nedblodade på ett sätt som stämmer överens med misshandel med tillhygge.