ANNONS

Försvunna Vallentunabon: Skallgång inleds

Skallgång
I Norrtäljes skogar kommer man leta efter den försvunna Vallentunbon.
En större sökinsats inleds på fredagen efter den 48-åriga Vallentunabo som försvann i tisdags.
Sökandet kommer utgå från Flygfyren i Norrtälje där mannen senast sågs i livet.
Missing people som leder sökarbete ber nu människor att hjälpa till i letandet.
ANNONS

På fredagen dras en större sökindats igång efter den 48-åriga man från Vallentuna som varit försvunnen sedan i tisdags kväll. Sist någon såg mannen var i en butik i Flygfyren, Norrtälje, där också hans bil hittades parkerad utanför. Där slutar också spåren. Ärendet har hamnat hos polisens utredare för grova brott men någon brottsmisstänkar bakom försvinnandet finns inte i nuläget, meddelar polisens pressjour.

På eftermiddagen samlar den ideella organisationen Missing people människor att söka igenom skog och mark i områden runt Fygfyren. Joakim Johansson, en av sökledarna, hoppas så många som möjligt ansluter sig till sökinsatsen.

– Kommer 100 till 200 stycken kan vi söka av stora områden fort. Det är vad vi hoppas på, men det kan komma 10 också, då tar sökandet längre tid, säger han.

Flyget och sjöfarten inkopplade

Sökandet kommer ske både från luften och på vatten. Frivilliga flygkåren ska skicka upp minst ett flygplan och Sjöräddningssällskapet ska med svävare genomsöka vattendrag. Letandet på marken startar klockan 15 med samling utanför Friskis och svettis på Gustav Adolfs väg 51 i Norrtälje. Inga förkunskaper krävs för att delta men några saker är bra att ha med sig.

– Vi kommer leta i skogsmiljö, där folk normalt inte går. Därför ska man klä sig för att vara ute i kyla och terräng och gärna ha med sig ficklampa.

Under hela eftermiddagen och kvällen går det att ansluta sig till skallgången. Sökinsatsen kommer att pågå så länge folk är villiga att leta.

Missing peoples efterlysning:

ANNONS

Mannen är 48 år, har brunt hår, skäggstubb med grått inslag. Han är cirka 174 cm lång och väger cirka 65 kg. Han var vid försvinnandet klädd i mörkblå nudiejeans, mörkblå jacka med huva och svarta läderkängor. Har du sett honom eller om du har information som kan leda till att han återfinns, ring polisen på 114 14.