Efter missnöjet – möte om snöröjning ikväll

Nämndordförande Ewa Larsson bjuder in allmänheten till ett möte om snöröjning.
Nämndordförande Ewa Larsson bjuder in allmänheten till ett möte om snöröjning.
På torsdagen möts stadsdelsnämnden i Skarpnäck för att diskutera snöröjning. Vinterns dåliga sandning kommer vara ett av ämnena som tas upp.
– Snöröjning är en fråga som intresserar medborgarna, säger nämndordförande Ewa Larsson (MP).

På torsdagen sammankallar stadsdelsnämnden i Skarpnäck för ett nämndmöte med tema snöröjning. Inbjuden är representant från trafikkontoret och även stadsdelens parkingenjör deltar. 

– Trafikkontoret kommer att presentera nya metoder för snöröjning, något som jag är extra intresserad av, säger nämndordförande Ewa Larsson.

– Framförallt när det kan bli möjligt att komma och testa dessa metoder hos oss.

Ett missnöje i Skarpnäck den senaste vintern har varit sandningen av stadsdelens vägar. Nämndordförande Ewa Larsson berättar att detta är ett av ämnena som det troligen kommer att frågas om under mötet.

– Jag tror aldrig att jag har upplevt en så sporadisk sandning tidigare, berättar hon. 

– Vissa bitar att vägarna har varit sandade, sen har det upphört en bit, och sedan sandats igen. Så vill vi inte ha det.

Temamötena arrangeras av stadsdelsnämnden för att ta upp ämnen som medborgarna är intresserade av – och ämnena är inte sällan säsongsbaserade. 

–  Vi försöker hålla örat mot folket och lyssna till vad de vill prata om. Nu under vintertid så är det ofta snöröjning som tas upp på agendan, när det närmar sig sommaren kan ämnet som diskuteras vara kolonilotter och parkskötsel. 

Snöar extra mycket i Skarpnäck

Just snöröjning har länge varit ett speciellt intressant ämne för stadsdelen.

– Jag fick höra det först häromdagen, att det uppenbarligen snöar en decimeter mer hos oss än i norrort. Så ämnet är extra aktuellt för just Skarpnäck.

Temamötet börjar klockan 18 på torsdagen i Skarpnäcks kulturhus. Allmänheten är välkommen att delta och bidra i diskussionen.