Misstankar kvarstår efter pistolhot

Misstankarna kvarstår mot den man som misstänks ha pistolhotat en kvinna inne på McDonalds på Vasagatan i helgen.

Förundersökningsledare Mattias Björk säger att misstankarna mot mannen kvarstår men att han inte sitter anhållen eller häktad, utan har släppts på fri fot medan utredningen fortskrider.

– Utgångspunkten i alla brottsutredningar med undantag de som rör brott med ett minimistraff på två års fängelse, vilket inte är aktuellt här, är att man bedriver förundersökningen med personen på fri fot.

Det var strax före klockan fyra på söndagsmorgonen som polisen larmades till McDonalds på Vasagaten sedan en kvinna ska ha blivit hotad av en man med pistol. Polisen lyckades gripa en misstänkt gärningsman som mycket riktigt hade pistol på sig, enligt polisen. Misstankarna rörde sig då om olaga hot, olaga vapeninnehav, narkotikabrott och falsk tillvitelse.

Mattias Björk vill inte kommentera vilka brottsrubriceringar som är aktuella nu. Han kan inte heller säga när utredningen kan tänkas vara klar.

– Det är ett allvarligt brott men det har inte förtur på ett sådant sätt att det prioriteras högst under sommaren. Naturligtvis försöker vi jobba i det här men med de resurser som finns på somrarna kan det hända att andra brott får prioriteras före.