ANNONS

Misstanke om kränkning av barn i förskola

ANNONS

Personal misstänks ha kränkt barn på en förskoleavdelning i Älta. Nacka kommun har nu stängt av tre barnskötare och utreder vad som hänt.

– Det vi misstänker är muntliga kränkningar och ett språkbruk som inte är acceptabelt när man arbetar med barn, säger Sam Carlsson, pressansvarig på Nacka kommun.

Enligt honom slog annan personal på skolan larm till skolledningen. Hur länge kränkningarna har pågått finns i dag inget svar på. Inte heller om det är alla barn på avdelningen som drabbats.

– De händelser som vi uppmärksammats på och nu utreder har alla hänt relativt nyligen. Utredningen som vi gör får utvisa under vilken tidsrymd det har pågått och också vilka barn som drabbats, säger Sam Carlsson.

Föräldrarna till barnen på avdelningen har kontaktats av skolans rektor. Kommunen erbjuder dem stöd och råd.

I övrigt är kommunen sparsam med detaljer om varför och hur kränkningarna gått till utan hänvisar till den kommande utredningen.

– Vi utreder det här skyndsamt och hoppas kunna ha fler svar nästa vecka. På grund av sekretess och arbetsrättsliga skäl kan inga detaljuppgifter om de aktuella missförhållandena ges till andra än de som är direkt berörda, säger Sam Carlsson.

I ett första skede har de tre barnskötarna stängts av från sina arbetsuppgifter.

– Vi ser allvarligt på det här och personerna ska helt enkelt inte finnas på arbetsplatsen under utredningen, säger Sam Carlsson.

ANNONS

De tre barnskötarna har också meddelats att kommunen övervägar att avskeda dem.

Vi misstänker ett språkbruk som inte är acceptabelt när man arbetar med barn.Sam Carlsson Nacka Kommun

ANNONS