ANNONS

Misstanke: Son misshandlade snarkande mamma

Nacka tingsrätt
Enligt åklagaren har sonen tagit tag runt mammans nacke och slagit den äldre kvinnans huvud i ett kylskåp.
En man i 60-årsåldern har åtalats för att ha misshandlat sin mamma.
Enligt åklagaren har mannen tagit tag runt mammans nacke och slagit den äldre kvinnans huvud i ett kylskåp.
Sonen har nekat till brott men har sagt att han inte ville att mamman skulle sova över hos honom eftersom hon snarkar så mycket att han inte kan sova.
ANNONS

Händelsen inträffade i somras.

Bakgrunden var enligt polisens förundersökning att den äldre kvinnan pratade i telefon med vårdpersonal då hon var orolig för sonen som mår psykiskt dåligt. Sonen ska då ha blivit upprörd och ha misshandlat henne.

Enligt åtalet, där åklagaren vill få sonen som i 60-årsåldern dömd för misshandel, ska sonen ha tagit tag i mammans hals och ha dunkat hennes huvud mot kylskåpet.

Mamman, som är i 80-årsåldern, har sagt att hon började att blöda från munnen. Hon lyckades ta sig loss och kunde springa in till en granne.

Sonen har nekat till brott. Han har sagt att mamman hade dykt upp oinbjuden i lägenheten men att det inte var någon konflikt dem emellan. Det som hände var att mamman ville sova över i hans lägenhet en natt till och det ville han inte. Som förklaring angav han att mamman lade sig i hans liv och att hon snarkar så mycket att han inte kan sova.

Enligt Rättsmedicinalverket hade kvinnan blåmärken vid höger öga, på vänster kind, på ena handen och på halsen. Hon hade även en skadad framtand. Skadorna var inte livshotande.

Dom meddelas senare.