ANNONS

Misstänker tre olika våldtäkter med Nacka-koppling

Åklagaren utreder tre misstänkta våldtäkter med Nacka-koppling men enligt Nacka tingsrätt har utredningarna ingen koppling till varandra.
Åklagaren utreder tre misstänkta våldtäkter med Nacka-koppling men enligt Nacka tingsrätt har utredningarna ingen koppling till varandra.
Åklagaren utreder tre misstänkta våldtäkter med Nacka-koppling.

Enligt Nacka tingsrätt har de tre misstänkta våldtäkterna dock ingen koppling till varandra.
ANNONS

Nacka tingsrätt fick den 30 maj in tre framställningarna från åklagaren som handlar dels om begäran om målsägandebiträden till målsäganden som ska ha utsatts för våldtäkt, dels om advokat till en av de misstänkta.

Samtliga tre utredningar rör misstänkta våldtäktsbrott.

Enligt Nacka tingarätt handlar det om tre separata brottsutredningar som inte har någon koppling till varandra.

I en av utredningarna har Nacka tingsrätt sekretessmarkerat namn och ålder på den misstänkte. Den personen är misstänkt för våldtäkt i november 2015 i Boo.

I det fallet har åklagaren begärt att Nacka tingsrätt utser ett målsägandebiträde till den som ska ha utsatts för brottet. Enligt framställan godtar målsäganden den person som tingsrätten utser men framför önskemålet att det ska vara ett kvinnligt målsägandebiträde.

En annan framställan från åklagaren handlar om en 36-årig man från Nacka som är misstänkt för våldtäkt. Här inleddes en förundersökning den 28 maj. Mannen anhölls den 30 maj.

36-åringen har nu begärt att få en advokat.

Den tredje framställan som samma åklagare har lämnat in rör en 43-årig man som är misstänkt för våldtäkt och misshandel i augusti 2014.

Var de misstänkta brotten ska ha begåtts framgår inte av framställan men Stockholms tingsrätt som först tog emot begäran om målsägandebiträde till brottsoffret har skickat begäran vidare till Nacka tingsrätt. Enligt de handlingar som lämnats in vid Nacka tingsrätt planerar polis och åklagare att inom kort hålla förhör med målsäganden.

ANNONS

Enligt Skatteverket är 43-åringen utvandrad.

Mitt i har sökt den åklagare som har lämnat in de tre framställningarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.