Min lokala hjälte

Misstänks för hundratals knarkaffärer på Darknet

Försäljningen ska ha skett via såkallade Darknet.
Försäljningen ska ha skett via såkallade Darknet.
På hemliga handelsplatser på nätet, där både köpare och säljare är anonyma, misstänks en Värmdöbo ha sålt narkotika till köpare i hela landet, vid flera hundra tillfällen. Nu åtalas han för grovt narkotikabrott.

Försäljningarna ska ha pågått från april 2013 och fram till den 6 april 2016. Enligt stämningen som lämnats in till tingsrätten har mannen sålt narkotika via Darknet, något som kan beskrivas som en dold, krypterad del av internet.

Handeln ska ha bedrivits på forum med namn som Silk road och Flugsvamp, där köpare och säljare hålls anonyma och där transaktioner inte ska vara spårbara.

Narkotikabeställningarna, tiotusentals tabletter, har skickats till personer i olika delar av landet vid flera hundra tillfällen. Det har rört sig om amfetamin, cannabis, det starkt smärtstillande medlet tramadol, subutex och flera andra narkotikaklassade tabletter, enligt åtalet.

Försäljningen, menar åklagaren, har skett systematiskt och yrkesmässigt under en längre period, vilket gör att narkotikabrottet rubriceras som grovt.

I bevisningen finns skärmdumpar från handelsplatserna och polisens fotografier på mannen som ska ses posta försändelser vid Slussen, Åsögatan och på andra platser i Stockholm.