Misstänks ha slagit ettåring med plastbil

En kvinnlig barnskötare har åtalats för att ha slagit en leksaksbil i huvudet på en ettårig pojke. Kvinnan stängdes omedelbart av från förskolan i Värmdö kommun efter händelsen.

Barnets mamma är vittne till händelsen, som ska ha inträffat i mitten av oktober förra året.

Mamman uppger i polisförhör att hon såg barnskötaren slå den ett och ett halvt år gamle pojken i huvudet med en leksaksbil.

Då ska barnskötaren ha sagt ”nu vet du hur det känns”. Enligt mamman ska pojken ha börjat gråta. Inga andra vuxna ska ha befunnit sig i rummet vid tillfället.

Barnskötaren nekar till anklagelserna och uppger i polisförhör att hon bara höll leksaken över huvudet på pojken och att hon aldrig slog.

Dagen efter händelsen stängdes barnskötaren av från förskolan i väntan på utredning.

Brottsrubriceringen var vid Värmdö kommuns anmälan misshandel.Två veckor efteråt blev kvinnan varslad om uppsägning och är nu avskedad.

Förskolechefen har tidigare diskuterat med kvinnan om hennes förhållningssätt till barnen. Detta skrev chefen till kvinnans fackförening, som i sin tur begärde att avskedandet av barnskötaren skulle ogiltigförklaras.

Efter en tvisteförhandling kom kommunen fram till att mamman var mer trovärdig än barnskötaren, som ändrade sin berättelse flera gånger. Avskedet kvarstår därför.

Enligt mammans vittnesmål var slaget inte jättehårt. Åklagaren valde att åtala barnskötaren för ofredande.

Nu vet du hur det kännsbarnskötaren enligt pojkens mamma