Pojke misstänks för våldtäkt mot minderårig flicka i familjehem

Sollentuna kommun placerade pojken i ett familjehem i en annan Stockholmskommun.
Sollentuna kommun placerade pojken i ett familjehem i en annan Stockholmskommun.
En pojke i tonåren misstänks för våldtäkt mot minderårig flicka i ett familjehem, där han placerats av Sollentuna kommun, enligt en Lex Sarah-anmälan som DN rapporterar om.

Det var tidigare i vår som en våldtäkt ska ha begåtts i ett familjehem. En pojke i tonåren misstänks ha våldtagit en minderårig flicka. Detta rapporterade Dagens Nyheter om under måndagen.

Pojken hade placerades i ett familjehem av Sollentuna kommun. Familjehemmet låg i en annan kommun i Stockholms län, enligt lex Sarah-anmälan.

Tonårspojken frihetsberövades av polisen strax efter att den misstänkta våldtäkten hade uppdagades. Han har nu släppts från häktet, men är fortsatt misstänkt och under bevakning.

Kommunen reder ut

Dottern i familjen berättade om händelsen för sin bror, vilket framgår i lex Sarah-anmälan, och familjehemmet har fått krisstöd av Sollentuna kommun.

– Det är otroligt ovanligt som tur är. Nu är det ju inte utrett vad som hänt, men bara misstanken är fruktansvärd. Det är ju så tragiskt och så beklagligt om sådana saker inträffar, säger Elisabeth Bengtsson, förvaltningschef på socialkontoret i Sollentuna kommun, till Dagens Nyheter.

Elisabeth Bengtsson säger också att hon har svårt att tänka sig att kommunen skulle kunnat ha gjort något annorlunda och att det är något som utredningen får påvisa i sådana fall.