ANNONS

Två gripna – misstänks gjort skönhetsingrepp utan tillstånd

blåljus;polis
Personerna greps på en klink i Järva. Arkivbild.
Polisen har nyligen genomfört inspektioner mot företag i nordvästra Stockholm.
De upptäckte då två personer som misstänks ha genomfört skönhetsingrepp utan tillstånd.
ANNONS

Under förra veckan genomförde polisen tillsammans med en rad andra myndigheter en insats riktade mot företag i Järvaområdet. De kontrollerade bland annat så att anställda på företagen faktiskt har rätt att arbeta med det de gör.

På en skönhetssalong i Järva upptäckte myndigheterna två personer som nu är gripna. De misstänks för att ha genomfört skönhetsingrepp på kunder – trots att de inte hade rätt till det.

Polisen är förtegna om händelsen och vill inte specificera vilken typ av ingrepp det rör sig om.

Går det att säga om det rör sig om plastikkirurgi eller om fransförlängningar?

– Varken fransförlängningar eller nagelvård räknas väl som ett skönhetsingrepp. Jag kan säga så att det pågår en förundersökning mot två personer som vi tog med oss från en skönhetsklinik, säger Henrik Ahlstöm, samordnare för myndighetssamverkan vid polisen.

Personer är enligt honom båda i medelåldern, kommer från ett land utanför Schengenområdet och de har inte tillstånd att arbeta i Sverige.

Enligt polisen gynnar insatser som dessa laglydiga företagare.

– För att skötsamma näringsidkare i området ska kunna växa och vara lönsamma har vi på lokalpolisområde Rinkeby tillsammans med Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Tullverket, gränspolisen och Inspektionen för vård och omsorg haft en myndighetsgemensam insats. Där fokuserar vi på företag med kopplingar till organiserad brottslighet, säger polisinsatschef Anton Johansson i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS