ANNONS

Hallick dömd: Sexköpare från hela Stockholm

Rättegången mot 27-åringen avslutades i oktober i Stockholms tingsrätt.
Rättegången mot 27-åringen avslutades i oktober i Stockholms tingsrätt.
Den 27-årige hallicken döms till flera års fängelse för grovt koppleri. Sexköparna kom bland annat från Östermalm, Åkerberga och Älvsjö.
ANNONS

Mannen ska ha omsatt minst 705 000 kronor på organiserad sexhandel i Stockholm mellan januari 2016 till maj 2017 enligt åklagaren. I fredags dömdes mannen till två år och två månaders fängelse för grovt koppleri. Han utvisas också från Sverige i tio år.

Under rättegången i Stockholms tingsrätt har tre kvinnor trätt fram och berättat att de har sålt sex till svenska män under den här tiden. Allt under styrning av den 27-årige mannen som likt flera av kvinnorna kommer från Östeuropa.

– Det har framför allt handlat om så kallade out calls där kvinnorna har åkt ut till kunderna, men det har även skett i lägenheter som kvinnorna har bott i, sa åklagaren Pontus Bergsten till Mitt i under rättegången i oktober.

Torskar i hela länet

Fem sexköpare döms till dagsböter. Torskarna kommer från Östermalm, Åkersberga, Älvsjö, Farsta och Tyresö. Men det verkliga antalet sexköpare i härvan är betydligt större, säger Pontus Bergsten.

27-åringen ska ha försett kvinnorna med bostad, mobiltelefoner, ordnat med transport till och från torskarna, och han ska också ha satt ut annonser på internet för att få kontakt med sexkunder.

Har han tvingat kvinnorna att sälja sex?

– Vi har inte påtalat att han har gjort det och inget som kvinnorna har sagt pekar på det, säger Pontus Bergsten.

Vad har kvinnorna sagt i förhör?

– De har berättat att de har sålt sexuella tjänster och deras berättelser styrker att den tilltalade har främjat deras verksamhet.

ANNONS

Nekar till grovt brott

27-åringens försvarare Jack Melkemichel sa under rättegången till Mitt i att hans klient erkänner koppleri av normalgraden, men inte grovt brott. Mannen menar att han inte har styrt verksamheten eller gjort någon ekonomisk vinning på den. Han ska inte heller ha fixat kunder åt kvinnorna och inte bestämt priser. Han erkänner däremot att han ordnat bostad, bil och ibland följt med som säkerhet.

Även efter domen står han fast vid att han inte har begått ett grovt brott.

Kommer ni att överklaga?

– Jag kommer att diskutera med min klient huruvida vi ska överklaga eller inte. Det kommer vi att ställning till under den tid vi nu har på oss, säger Jack Melkemichel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.