ANNONS

41-årig man misstänks ha våldtagit 14-åring i Stocksund

Attunda tingsrätt
41-åringen åtalas nu i Attunda tingsrätt för våldtäkt mot barn.
En man från Hägersten misstänks ha våldtagit en flicka i en bil i Stocksund. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt för våldtäkt mot barn.
ANNONS

Det var i slutet av september förra året som den 41-årige mannen och den 14-åriga flickan träffades, enligt åtalet. Flickan ska sedan ha blivit våldtagen i en bil vid en mataffär i Stocksund.

Enligt åtalet ska mannen ha hållit fast flickan och tvingat henne till sex. Han ska även ha utfört andra sexuella handlingar mot flickan som enligt åtalet kan liknas med samlag.

Hade kontakt via chatt

Mannen och flickan hade fått kontakt via en chatt och 41-åringen, som är skriven i Hägersten, var enligt åtalet den som var drivande i att de båda skulle träffa varandra. Detta trots att han ska ha vetat att flickan var under 15 år.

Våldtäkten polisanmäldes och dagen efter kunde 41-åringen gripas och har sedan dess suttit häktad.

Nu åtalas han för våldtäkt mot barn. Bland bevismaterialet finns förutom flickans berättelse och chatthistoriken mellan de båda även säkrat DNA från 41-åringen under flickans naglar. Flickans DNA påträffades även på mannen, enligt polisens utredning. Det är bevis som åklagaren anser styrker 14-åringens version.

41-åringen nekar till brott.

Våldtäkterna ökar i Danderyd – I snitt 13 stycken om året anmäls

ANNONS
ANNONS