Misstänkt bingorånare greps efter biljakt

Rånare greps efter biljakt.
Rånare greps efter biljakt.
Den man som anhållits i sin frånvaro för rånet mot bingohallen i Farsta, greps i går kväll efter ett rånförsök och en dramatisk biljakt norr om stan.

Den som gapar efter mycket …

Efter det uppmärksammade bingorånet i Farsta i söndags anhölls en man i sin frånvaro. I går kväll, tisdag, ramlade den misstänkte rakt i händerna på polisen, efter att ha försökt begå ett nytt rån.

Det var strax före 21.30 på kvällen som polisen fick ett larm från en person om att två män försökt tvinga till sig hans bil vid en mack i Bergshamra. De ska ha hotat honom med ett pistolliknande föremål, men mannen lyckades köra därifrån.

Polisen gav sig genast ut på jakt efter rånarna, och fick kontakt med deras bil när den var på E4:an. Efter cirka 15 minuter krockade rånarna med sin bil i närheten av Tingsvägen i Sollentuna.

Föraren sprang ifrån platsen, men polisen kunde springa ikapp och gripa honom. Även den andre rånaren greps strax efteråt av polisen. Bilen som rånarna körde visade sig vara stulen – och en av männen visade sig alltså vara den misstänkte Farstarånaren, som nu är anhållen för både rån och rånförsök.