Bedragare gripen – använde knep med dammsugare

I dryga två månader mannen enligt misstankarna ha stulit kontokort från äldre.
I dryga två månader mannen enligt misstankarna ha stulit kontokort från äldre.
På söndagen greps en man misstänkt för minst nio fall av bedrägeri. Han ska ha utgett sig för att jobba för ett dammsugarföretag – för att sedan stjäla kontokort av äldre.

I drygt två månaders tid ska mannen enligt misstankarna utgett sig för att vara kontrollant från ett stort dammsugarbolag. Han ska ha ringt upp kunder, speciellt äldre, och meddelat att han behövde göra hembesök för att inspektera dammsugarna.

Efter kontrollen ska mannen ha tagit betalt med en kortläsare som inte fungerade, och tagit med sig den äldres kort och kod ut till sin bil där han hävdade att han hade en annan kortläsare. Men mannen har aldrig återvänt in igen.

Polisen benämner mannen som högt brottsaktiv och därför har det varit angeläget att snabbt kunna gripa mannen. Något som alltså skedde under söndagen i söderort.

– Särskilt angeläget då det drabbar äldre personer i hemmet som ska vara en trygg miljö, säger Mats Selerud, inspektör vid Globens lokalpolisområde.

I nuläget finns det nio målsägande där brottsrubriceringarna är egenmäktigt förfarande samt bedrägeri. Det finns misstankar om att de drabbade är många fler och utredningen pågår.