Misstänkt dubbelmördare bröt kontaktförbud fem gånger

Den man som misstänkts ha mördat sina föräldrar i Sollentuna för två veckor sedan hade ett besöksförbud mot modern. Efter att han överträtt det flera gånger ville en åklagare häkta honom - men tingsrätten sa nej.

Det har gått två veckor sedan dubbelmordet i Sollentuna. En man i 35-årsåldern som greps kort efter mordet sitter häktad, misstänkt för att ha tagit livet av det äldre paret. Polis och åklagare är än så länge mycket förtegna om utredningen.

– Bevisläget ser bra ut, men jag vill inte kommentera mer än så eftersom det är så tidigt i utredningen, säger kammaråklagare Ann-Marie Green.

Den häktade mannen är son till det mördade paret. Han har ett digert kriminellt förflutet och föräldrarna ska sedan en tid tillbaka ha varit rädda för honom. Tidigare i år dömdes han till två månaders fängelse för att ha hotat och misshandlat sin mamma.

I samband med domen utfärdade tingsrätten även ett kontaktförbud, där sonen förbjöds kontakta mamman. Det förbudet ska han dock ha brutit mot vid fem tillfällen under maj månad.

Han anhölls därför av åklagare som begärde honom häktad. Men tingrätten valde att låta honom gå fri. Det efter att mannen berättat att han hade daglig sms-kontakt med mamman och fått ett erbjudande om att bo hos föräldrarna trots kontaktförbudet.

Det var under onsdagskvällen för två veckor sedan som paret i 75-årsåldern hittades svårt knivskurna i sin bostad. Mannen var död när ambulans kom till platsen och kvinnan dog på sjukhuset samma kväll. Den misstänkte mannen påträffades en bit bort från bostaden av personer ur allmänheten.

Han greps av polis och sitter nu häktad. Enligt mannens advokat förnekar han brott. Åklagare och polis håller nu på att förhöra ett flertal vittnet. Något datum för rättegång är inte satt.