Misstänkt erkänner delvis brott

På torsdagen häktades mannen som misstänks för vapenbrott i söndags.
På torsdagen häktades mannen som misstänks för vapenbrott i söndags.
Den man i 30-årsåldern som står anklagad för bland annat vapenbrott efter söndagens skottlossning i Vallentuna är nu häktad.

Igår inleddes häktningsförhandlingarna mot den man i 30-årsåldern som misstänks för medverkan i söndagens skottlossning i närheten av ett bostadsområde, öster om Vallentuna.

– Han är häktad för grovt vapenbrott och grovt olaga hot, säger åklagare Ann-Marie Gren.

Larmet kom till polisens ledningscentral klockan 20.49 på söndagen om att det hörts pistolskott i Angarn. Enligt polisens hemsida var skottet inte riktat mot någon person.

En man i 30-årsåldern, som nu är släppt, greps samma kväll efter att polisen startar en stor sökoperation. Misstankarna kvarstår mot honom för medhjälp till grovt olaga hot.

Den andra misstänkta mannen, som nu sitter häktad, greps på måndagen i Uppsala efter att polisen stoppat en bil han kom åkandes i.

Erkänner delar av brotten

Med anledning av den pågående förundersökningen är polisen och åklagare sparsamma med att delge information om händelseförloppet på söndagskvällen.

– Jag vill inte gå ut med detaljer innan förundersökningen är klar. Men han som sitter häktad erkänner delar av brotten som han är misstänkt för, säger Ann-Marie Gren.

Åtal ska vara väckt senast den 14 september.