Misstänkt för 10 år gammalt mord frisläppt

I onsdags eftermiddag höll Söderortspolisen ett kompletterande förhör med den 44-åriga kvinna som misstänks ha huggit ihjäl 77-årige Nils Bergman på en gångstig i Skärholmen i november 2002.

Kvinnan häktades skäligen misstänkt för mord i mitten av maj, vilket är den lägre misstankegraden. Men sedan dess har polisen haft svårt att få fram tillräckligt starka bevis och kvinnan släpptes ur häktet.

Syftet med det kompletterande förhöret var att jämföra uppgifter som vittnen har lämnat i förhör med polisen, med det som den misstänkta kvinnan har sagt.

– Vi ville se hennes reaktion när vi frågade om det som hon själv har sagt, där vittnen säger tvärtom, säger kriminalinspektör Elisabeth Schimann, som inte vill gå in på vilka uppgifter det handlar om.

Men förhöret med kvinnan ledde inte till några förändringar i bevisläget. Nu kommer polisen att gå igenom förhöret och se om det finns anledning att även hålla kompletterande förhör med vittnen. Det är sedan upp till åklagaren att avgöra om utredningen ska fortsätta.

– Annars finns risken att vi måste släppa ärendet. Vi kan inte lägga ner det, eftersom det handlar om mord, men det kan beslutas att vi inte ska lägga ner mer resurser på det, säger Elisabeth Schimann.

Hon tycker att det skulle kännas tråkigt, då kvinnan fortfarande är misstänkt.

– Men kan vi inte bevisa att hon är gärningsman så kommer vi inte längre. Kvinnan förnekar brott.

Kan vi inte bevisa att hon är gärningsman så kommer vi inte längre.elisabeth schimann kriminalinspektör