ANNONS

Misstänkt för dråp släppt ur häktet

Dagarna efter att mannen hittats livlös på gångvägen vid Köpenhamnsgatan lämnade många blommor och tände ljus vid platsen.
Dagarna efter att mannen hittats livlös på gångvägen vid Köpenhamnsgatan lämnade många blommor och tände ljus vid platsen.
I torsdags släpptes mannen som suttit häktad misstänkt för dråp i Kista i slutet av november.

Han är fortfarande misstänkt för dråpet, men med en svagare misstanke.
ANNONS

– Vi väntar fortfarande på resultat från några tekniska undersökningar, och eftersom misstankarna för dråp inte har stärkts sedan han häktades tyckte jag inte att det fanns skäl för att hålla honom häktad längre, säger kammaråklagare Alexandra Bittner, som är undersökningsledare för fallet.

Det var under natten mot den 22 november som en man i 40-årsåldern hittades orörlig på gångvägen på Köpenhamnsgatan som går mot tunnelbanan i Kista.

Enligt polisens uppgifter från vittnen ska mannen ha blivit slagen med en trädgren under ett bråk.

Mannen avled av sina skador den 25 november.

En man i 25-års åldern har suttit häktad, misstänkt för dråp sedan den 27 november förra året. Men han släpptes alltså i torsdags förra veckan, trots att han fortfarande är formellt misstänkt för dråp.

– När de tekniska undersökningarna är klara får jag sätta mig ner och bestämma om han ska åtalas eller inte, säger kammaråklagare Alexandra Bittner.

Hon säger att det kan ta tid innan dna-undersökningarna är klara, och att det kan dröja en månad innan ett besked om eventuellt åtal kan ges.

Ytterligare en man är misstänkt för dråpet, han satt tidigare häktad under en kortare tid.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.