ANNONS

Misstänkt rånare gripen – nu söker polisen offret

Polishuset i Vällingby.
Polisen i Vällingby söker efter en kvinna som blev rånad i fredags, och ett ögonvittne.
En man har gripits för ett rån som begicks i fredags kväll vid Vällingby centrum.
Det finns bara ett krux. Polisen hittar inte vare sig rånoffer eller ögonvittne.
– Det vore väldigt bra om de hörde av sig, säger Tommy Stiernerlantz vid Vällingbypolisen.
ANNONS

Det var i fredags eftermiddag, vid 15.45-tiden, som rånet begicks i närheten av Vällingby centrums norra tunnelbaneuppgång, vid Bräckegatan.

Ett ögonvittne såg hur en ung kvinna i röd jacka hotades och avtvingades sin mobiltelefon och möjligen andra föremål också. Vittnet ringde polisen och berättade vad som skett, och kunde också ge ett bra signalement av gärningsmannen.

Misstänkt man anhållen

Samtalet bröts, men polisen lyckades ändå med hjälp av vittnesuppgifterna gripa en misstänkt gärningsman 45 minuter senare. Han sitter nu anhållen.

Däremot har man inte hittat målsägaren, kvinnan i röd jacka som blev rånad, och inte heller lyckats få kontakt med ögonvittnet.

Det har hänt att personer fällts för rån trots att målsägaren varit okänd, tack vare starka vittnen. Men utan både rånoffer och vittne blir det svårt.

Flera rån senaste tiden

Och det handlar inte bara om att klara upp rånet i fredags. Den senaste veckan har flera personrån begåtts i området, och det finns indicier som tyder på att mannen varit inblandad i något eller några av dem också.

– Vi skulle behöva få tag i målsägaren och vittnet för att kunna sy ihop säcken, få den här mannen fälld och ge brottsoffret upprättelse. Annars går han fri och då befarar vi att andra riskerar att råka ut för nya brott, säger Tommy Stiernerlantz.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.