Toppchef misstänkt för svartköp av hyresrätt på Östermalm

Toppchef misstänks ha köpt allmännyttans hyresrätt på Grev Magnigatan på Östermalm i Stockholm.
Grev Magnigatan på Östermalm ligger nära Strandvägen, en av Stockholms dyraste adresser.
En affärskvinna misstänks ha betalat 2,4 miljoner för en lyxvåning som tillhör allmännyttan. Ärendet har varit uppe i hyresnämnden och kvinnan har nu vräkts från bostaden, rapporterar tidningen Hem & hyra.

Lägenheten har sju rum spridda på 266 kvadrat i en fastighet på Grev Magnigatan på Östermalm. Det är en hyresrätt som ägs av Stockholms stads bostadsbolag Svenska bostäder och ska egentligen förmedlas via Bostadsförmedlingen.

Fallet har nu tagits upp i hyresnämnden i Stockholm. Svenska bostäders juridiska ombud menar att toppchefen gjort ett så kallat skenbyte och betalat 2,4 miljoner för lägenheten på Grev Magnigatan, enligt Hem & hyra.

Toppchefen har, enligt ombuden, folkbokfört sig på en lägenhet på Jungfrugatan men aldrig flyttat dit. Hon har istället använt sig av kontraktet för att byta till sig lägenheten.

Kvinnan, som suttit i ledningen för flera svenska storföretag, nekar och hävdar att hon har bott i lägenheten på Jungfrugatan medan den på Grev Magnigatan renoverades på hennes initiativ då hon tyckte att den var i alldeles för dåligt skick, skriver Hem & hyra.

Hyresnämnden kommer fatta beslut i ärendet efter påskhelgen.