ANNONS

Misstänkt för kronkupp nyligen dömd för fiberstöld

Montern som regalierna stals från och soptunnan som de hittades i ett halvår senare
Montern som regalierna stals från och soptunnan som de hittades i ett halvår senare
I söndags häktades en 24-årig Åkersbergabo för inblandning i kuppen i Strängnäs domkyrka. Nu kan Mitt i avslöja att samme man dömdes så sent som i tisdags förra veckan för grov stöld – av bredbandsfiber i Åkersberga.
ANNONS

I söndags häktades ännu en ung Åkersbergabo, misstänkt för inblandning i kronkuppen i Strängnäs domkyrka i somras, då kungaregalier värda 65 miljoner kronor stals.

24-åringen greps i torsdags (7/2), skäligen misstänkt för grovt häleri i samband med återlämnandet av regalierna.

Nu kan Mitt i avslöja att samme man dömdes så sent som 5/2 till två och ett halvt års fängelse för grov stöld – för inblandning i fiberstölden i Åkersberga i höstas.

24-åringen misstänks även för att tillsammans med 22-åringen som åtalats för stölden i Strängnäs ha utfört klädkuppen i Vaxholm förra våren, en händelse som har en del likheter med kuppen i Strängnäs.

Rättegången mot 22-åringen, som också är hemmahörande i Åkersberga, avbröts då de stulna kungaregalierna återfanns i ett sopkärl vid Båthamnsvägen förra veckan, men ska återupptas nu på fredag.

ANNONS

I dag, måndag 11/2,  begärde åklagaren också att en tredje person ska häktas för inblandning i kronkuppen – en 26-årig man som greps i lördags.

–  Jag anser att det är av vikt för den fortsatta utredningen att mannen är frihetsberövad. Jag har lämnat in en häktningsframställan där jag begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, säger kammaråklagare Reena Devgun som leder förundersökningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.