Misstänkt mördare fortfarande fri

Den man som har efterlysts internationellt, misstänkt för mordet på en 16-årig flicka i Hökarängen, är fortfarande inte gripen. Under tiden fortsätter mordutredningen på hemmaplan.

– Fortfarande hörs folk och det görs andra utredningsåtgärder för att försöka få fram vad som har hänt och vad som kan ligga bakom, säger åklagare Tomas Malmenby till Mitt i Söderort.

Åklagaren hade under gårdagen ett möte med utredarna.

– Men det finns egentligen inga nyheter att berätta, säger han.

Det var den 22 juni som en 38-årig man häktades i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 16-åriga flicka som tre veckor tidigare hittades död i skogen nära Hauptvägen i Hökarängen. Den efterlyste mannen är enligt åklagaren medborgare i Afghanistan. Men Tomas Malmenby vill inte gå in på vilka kontakter som har tagits med polis i andra länder.

Enligt åklagaren kände den misstänkte och den 16-åriga flickan varandra. Mannen uppges ha bott i Sverige en tid, medan flickan sökte asyl som ensamkommande förra hösten. Även hon ska enligt åklagaren vara från Afghanistan. Hon bodde i Farstaområdet och anmäldes försvunnen den 19 mars.

Fakta

Detta har hänt

Den 30 maj hittades kroppen av en 16-årig flicka i ett skogsområde nära Hauptvägen i Hökarängen.

Det var en hundägare som hittade kroppen.

Den 3 juni anhölls en 38-årig man i sin frånvaro och den 22 juni beslöt åklagaren att häkta mannen, fast han fortfarande inte var påträffad.

I och med häktningen kunde en internationell efterlysning göras.