Ny misstänkt för mordförsöket i Fårdala

25-åringen häktades vid Nacka Tingsrätt.
25-åringen häktades vid Nacka Tingsrätt.
Ännu en person misstänks nu för mordförsök efter att en 16-åring skjutits på ett HVB-hem i Fårdala, Tyresö. En 25-åring har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Samtidigt har den tidigare häktade 16-åringen släppts.

Men misstankarna mot 16-åringen som suttit häktad i fyra veckor kvarstår, enligt åklagare Sara Norling som är mycket tillknäppt när det gäller detaljer kring misstankarna.

– Jag kan inte gå in på varför häktningen har hävts, eftersom det fortfarande pågår en utredning. 16-åringen är fortfarande misstänkt, säger Sara Norling.

Det var den 29 juli som en 16-åring skadades allvarligt efter skottlossning inne på HVB-hemmet i Fårdala. Han fick opereras akut och klarade sig med livet i behåll.

25-åring häktad

Bara dagar innan den 16-åring som misstänkts för mordförsöket släpptes fri, häktades en 25-åring misstänkt för samma brott. Han hade gripits fredagen den 25 augusti.

– Jag kan inte gå in på varför han har häktats, men han är på sannolika skäl misstänkt för försökt till mord, säger Sara Norling.

Enligt häktingsprotokollet finns det särskild risk att den misstänkte 25-åringen försöker undanröja bevis eller försvåra utredningen om han är på fri fot.

Kan det bli fler häktningar i ärendet?

– Det är inte uteslutet att det kan bli så, men inte i nuläget, säger Norling.