Misstänkt mordvapen upphittat i Rissne

Flera Rissnebor uttryckte sorg och chock när Mitt i besökte mordplatsen under morgonen.
Flera Rissnebor uttryckte sorg och chock när Mitt i besökte mordplatsen under morgonen.
Mordet skedde på parkeringen utanför Hemköp i Rissne.
Mordet skedde på parkeringen utanför Hemköp i Rissne.
Ett skjutvapen har hittats i anslutning till mordplatsen i Rissne centrum.
– Det finns med i den fortsatta utredningen, säger polisens utredningschef Christoffer Wedelin.

Larmet om skjutningen inkom till polisen strax efter midnatt, natten mot måndag. Flera boende i Rissne hörde skottlossning och när polisen kom till platsen fann de den man som senare av sina skottskador.

– Han var skjuten med flertalet skott. Sedan dess har vi bedrivit en intensiv jakt på gärningsmän, från i natt. Vi kommer att vidta en stor mängd utredningsåtgärder under den närmsta tiden, säger polisintendenten Christoffer Wedelin, chef på polisens regionala utredningssektion.

Den skjutne mannen var 33 år gammal, född 1984, och är hemmahörande i västra Stockholm.

– Mannen är känd av polisen sedan tidigare, säger Stefan Olsson, på Solnapolisen.

Levde med skyddade personuppgifter

Enligt Dagens Nyheter är den skjutne mannen dömd för flera brott, bland annat grovt rån, försök till grovt rån, grova olovliga körningar och flera fall av ringa narkotikabrott. Han ska ha varit tätt sammankopplad med den kriminella världen.

Enligt DN har hans namn dykt upp i flera utredningar för betydligt grövre brott än de han är dömd för och han kan kopplas till personer som dömts för mord, grova narkotikabrott och grova vapenbrott.

DN skriver även att han tidigare blivit beskjuten och levde med skyddade personuppgifter. Polisen vill inte säga varför, men säger att det inte behöver ha något samband med mordet.

En person har hämtats till förhör, men har sedan släppts.

– Den här personen bedömdes vara intressant. Efter att personen förhörts släpps personen vanligtvis, om det inte framkommer några mer uppgifter, även om utredningen fortsätter, berättar Christoffer Wedelin.

Under natten hittades även ett skjutvapen som nu beslagtagits av polisen.

Vi kan bekräfta att vi hittat ett vapen.

Christoffer Wedelin, utredningschef

– Det finns med i den fortsatta utredningen. Jag vill inte säga vilken typ av vapen det rör sig om, på grund av förundersökningen. Men vi kan bekräfta att vi hittat ett vapen.

Polisen tillsätter nu resurser från hela regionen, framför allt från Citypolisen, för att komma vidare i utredningsarbetet.

– Vi har varit på plats med poliser i Rissne under hela dagen, säger Christoffer Wedelin.