Polisen misstänker mord i Rissne

Mannen ska ha hittats död i ett skogsområde i Rissne.
Mannen ska ha hittats död i ett skogsområde i Rissne.
En man i 30-årsåldern har hittats död i ett skogsområde Rissne. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

En man i 30-års åldern påträffades på tisdagsförmiddagen död i ett skogsområde i Rissne, strax bakom Rissneängarnas plaskdamm.

Rissnebon Caroline gick strax efter klockan 9 imorse en promenad med sin hund och såg hur polisen började spärra av platsen.

– Det var en kvinnlig polis som spärrade av. 45 minuter senare när jag hade gått runt sjöarna och var på väg tillbaka var där värsta pådraget med 5-6 bilar och hundar och de hade spärrat av nästan hela skogsdungen vid vägen upp mot Bergshöjden, berättar hon.

Vad tänker du om det som hänt?

– Det är väldigt obehagligt när det händer i ens närområde. Jag har också tre barn som ofta leker i parken där. Men jag tänker också att det ofta är gängrelaterat och har med kriminalitet att göra, så att man inte behöver gå runt och vara orolig.

Polisen misstänker att det finns skäl att misstänka att ett brott ligger bakom mannens död och därför är en förundersökning om mord alternativt dråp startad.

– Mannen var död på platsen och anhöriga är underrättade. Brottsmisstanken kvarstår, säger Lars Byström på polisens regionledningscentral.