ANNONS

Misstänkt pulver: Anställda har sanerats

Brev.
Brev.
Ett misstänkt pulver påträffades i ett brev på postterminalen i Årsta på fredagsmorgonen. Sex personer som kom i nära kontakt med pulvret har sanerats och förts till sjukhus.
ANNONS

Räddningstjänsten larmades till postterminalen Årsta vid halv sex-tiden på morgonen sedan ett misstänkt pulver ska ha hittats i ett brev i brevsorteringen. Polisen isolerade innehållet i brevet som ska analyseras. Även ytterligare brev ska undersökas, enligt polisen.

– I nuläget vet vi inte vad det kan vara för någonting. Det är angeläget för oss att kunna meddela de som på något sätt blivit berörda att det inte var något farligt, eller ett värsta scenario, att det var något farligt, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

Sex personer som varit i nära kontakt med pulvret har helsanerats och förts till sjukhus för ytterligare kontroll, enligt gängse rutin. Ytterligare 23 personer som vistats i lokalen har fått duscha och byta kläder och sedan åka hem. Ingen av personerna har uppvisat några symtom, enligt polisen.

– Våra tekniker håller fortfarande på i det plan av byggnaden som berörs. I sådana här sammanhang gäller det att man tar det väldigt lugnt och försiktigt, eftersom vi inte kan utesluta att det är något farligt, säger Lars Byström.

I övriga delar av postterminalen pågår verksamheten som vanligt, enligt polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.