ANNONS

Nackabo misstänkt i rånarliga – frisläppt

Männen misstänks för att ha gett sig på ensamma personer kvälls- och nattetid i Stockholms innerstad.
De ska ha tvingat till sig bankkort och kod för att länsa offrens bankkonton.
Två av dem har häktats. Den tredje, en 18-åring från Nacka, har försatts på fri fot.
ANNONS

Fyra män greps i fredags misstänkta för att ha begått flera personrån i Stockholm de senaste veckorna. Polisen gick ut och varnade för ligan på sin Facebooksida. Polisen ökade även sin närvaro i området och tre av de misstänkta greps natten till fredag.

I helgen begärdes de tre häktade, bland dem en 18-åring från Nacka. Samtliga tre begärdes häktade på sannolika skäl, den lägre misstankegraden. Men Nacka tingsrätt beslutade att släppa 18-åringen på fri fot.

Vid häktningsförhandlingen framkom att tingsrätten ansåg att 18-åringen kunde misstänkas för häleri men inte för rån. För det misstänkta häleribrottet var dock skälen inte tillräckliga för häktning ansåg tingsrätten.

För åklagaren Jens Nilsson var frisläppandet av 18-åringen inte väntat:

– Nej, jag blev lite förvånad och tycker att det är lite fel, det borde finnas rimliga skäl att misstänka att han är inblandad.

18-åringen är fortfarande misstänkt för ett av rånen, säger Jens Nilsson.

De andra två männen, en 21-åring och en 20-åring, båda från Botkyrka, häktades båda på sannolika skäl misstänkta för tre respektive fyra grova rån under mars och april.

18-åringens advokat, Kinora Awrohum, säger att hennes klient förnekar brott:

– Det enda jag kan säga är att tingsrätten inte anser att det fanns sannolika skäl för att häkta och att han sattes på fri fot omgående.

Åtal ska vara väckt senast 5 maj.