Välj ditt område
Polis.
Bilden är från ett annat tillfälle.

Två personer misstänkta för mordförsök

Brott / Nyheter En man uppger till polisen att han blivit beskjuten av en annan person tidigt i morse.
Enligt polisen ska två personer under eftermiddagen ha anhållits skäligen misstänkta för mordförsök. Och man bekräftar även att en plats i området Nora spärrats av, med anledning av skottlossningen.

Polisen fick strax efter klockan 06 i morse larm om att en person ska ha skjutit mot en annan man. Efter skottlossningen ska gärningsmannen sedan ha lämnat platsen i en bil. Den beskjutna mannen uppges inte ha fått några fysiska skador.

Två personer gripna

Vid 10.50 på tisdagsförmiddagen uppger polisen på sin hemsida att det under utredningsarbetet framkommit uppgifter som gjort att två personer har gripits. Vid 16.32 skriver polisen vidare att man efter förhör tagit kontakt med jouråklagare – som beslöt att männen ska vara anhållna skäligen misstänkta för mordförsök.

Området spärrades av

En person uppger till Mitt i att de passerade i området Nora under morgonen och att platsen då var avspärrad och det var fullt av poliser. Vid polisens ledningscentral (RLC) bekräftar man att avspärrningen i området berodde på den misstänkta skottlossningen, men är i övrigt förtegen med uppgifter.

– Området spärrades av i samband med att en man tros ha blivit beskjuten. Avspärrningarna ska ha hävts vid klockan 11.46 i förmiddags. Mer än så vet jag inte just nu, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polispatruller ska under dagen ha gjort ”vissa fynd” på platsen, och en förundersökning om mordförsök är inledd. Patrullerna knackar dörr i området.

– Det är allt vi kan berätta i nuläget, säger Stefan Dahlgren, kommunpolis.

Texten uppdateras.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

När lille Elia vill komma till mamma fortsätter Noelia López att leda gympapasset, med sonen i knäet. Från vänster: Tarik Gebremichaiel och Mariam Nazary
Nyheter

Här tränar mammor både kropp och språk

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”