ANNONS

Misstänkt för Södermalmsmord hade sökt psykiskt vård

Misstänkt mord skanstull
När polisen kom till lägenheten på Ringvägen fann de kvinnan död.
Mannen som misstänks för mord på en norsk kvinna på Södermalm i onsdags hade en kort tid före dådet sökt vård för akut psykisk sjukdom. Det rapporterar tidningen Verdens Gang
ANNONS

Det var i onsdags som polisen fick in ett larm om bråk i en lägenhet på Ringvägen. När polisen kom till platsen – först två timmar efter larmet – fann de kvinnan död. Kort efteråt greps en man i 50-årsåldern. I fredags häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Hade sjukanmält sig

På måndagen, två dagar före kvinnans död, hade mannen sjukanmält sig, och dagen efter sökte han vård. Det uppger koncernchefen på det företag där mannen arbetade som direktör.

– Baserat på den information vi har uppsökte han svenska sjukvårdsmyndigheter på tisdagen före den tragiska händelsen. Som arbetsgivare har vi bidragit till att han skulle få nödvändig behandling och uppföljning. När det gäller uppföljningen från den svenska vården får vi hänvisa till dem, säger koncernchefen till Verdens Gang.

Blodig vid gripandet

Christina Voigt, åklagare och förundersökningsledare i mordutredningen, vill inte gå in närmare på  mannens psykiska hälsa, men uppger att ”det verkar som att han mår dåligt”.

Enligt VG ska ska den misstänkte mannen ha varit nedblodad i samband med gripandet. Vid häktningsförhandlingen hade han ena armen i gips och bar bandage, men hur han fått skadorna är oklart.

Sen utryckning anmäld

Polisen har anmält sig själva för misstänkt tjänstefel med anledning av att man dröjde så länge med att reagera på larmet. Händelsen utreds av avdelningen för särskilda utredningar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.