ANNONS

Misstänkt Södermördare googlade knivattack

Mordet på Skånegatan.
Polisen hittade blodspår på många platser i lägenheten på Skånegatan.
Polisen vittnar om blodbad. Den misstänkte mannen hävdar att han handlat i nödvärn.
Nu ska den 23-åring som misstänks för mord i en lägenhet på Skånegatan genomgå rättspsykiatrisk undersökning.
ANNONS

Det var natten till den 19 oktober i fjol som en 23-årig man gick in på en polisstation och erkände att han dödat en man i en lägenhet på Skånegatan på Södermalm. När polisen bröt sig in i lägenheten fanns blodspår på golv, väggar och dörrar i hela lägenheten. Lägenhetsinnehavaren hittades död i lägenheten.

Mycket blod

I förundersökningen berättar polismannen som var först på plats hur han direkt fick en känsla av obehag när han gick in i lägenheten.

– Det är mycket blod i hela lägenheten. Jag har därför framme pistolen i min höger hand och ficklampan i vänster hand, berättar polismannen.

Stora avspärrningar på Skånegatan efter mordet i oktober i fjol. Foto: Polisen

Hävdar nödvärn

23-åringen, som själv gick in och anmälde sig på polisstationen, har i förhör sagt att han under lång tid utsatts för utpressning av mannen han dödade och att han också blivit hotad med pistol.

23-åringen har sagt att han handlade i nödvärn när han dödade mannan och att det var han som först blev attackerad. Den förklaringen tror dock inte åklagaren på.

ANNONS

Han har gjort sökningar på internet som gick ut på att döda med kniv.

Åklagare Lucas Eriksson

– Min tes är att han gjort en överraskningsattack. Dels har han gjort sökningar på internet som gick ut på att döda och död med kniv. Dels hade målsägaren en T-shirt uppe i ena armen som tyder på att han höll på att klä på eller av sig när han blev attackerad, säger åklagaren Lucas Eriksson.

 Livstids fängelse

Huvudförhandlingen i målet klarades i huvudsak av redan i förra veckan men domen kommer att dröja. Först ska 23-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Huvudförhandlingen är planerad att avslutas 27 april. Åklagaren har yrkat på att 23-åringen ska dömas till livstids fängelse för mord om han inte anses lida av en allvarlig psykisk störning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.