ANNONS

Misstänkt våldtäktsman fastnade på film

Våldtäkten ska ha skett i en skogsdunge nära Östbergavägen.
Våldtäkten ska ha skett i en skogsdunge nära Östbergavägen.
Kvinnan var på väg till jobbet när hon rånades och våldtogs av en pistolbeväpnad man i en skogsdunge intill Östbergavägen.
Strax efteråt tog en man ut pengar från kvinnans konto ut en bankomat vid Årsta partihallar.
Polisen misstänker att det är samma gärningsman.
ANNONS

Klockan var strax före sju på morgonen när den 36-åriga kvinnan lämnade sitt hem för att gå till jobbet, tisdagen den 25 september. Hon gick Tussmötesvägen och svängde in vänster på en cykelbana längs med Östbergavägen.

– Där möter hon en man och får direkt en obehagskänsla. Hon vänder sig om, tittar bakåt och ser att han börjar gå efter henne. När han är i höjd med henne tar han fram ett vapen, säger Sophia Lennermark, utredningsledare.

Mannen hotade kvinnan med en pistol och tvingade in henne i en skogsdunge, tio meter från cykelvägen. Där våldtog han henne och rånade henne på mobiltelefon och bankkort.

När kvinnan ringde polisen en halvtimme senare anmälde hon händelsen först bara som ett rån. När polisen pratade med henne på plats kom det fram att hon öven blivit våldtagen.

Tog ut en stor summa pengar

Samtidigt, vid 07-30-tiden, tog en man ut en stor summa pengar från kvinnans konto vid en bankomat på Brunnbyvägen i Årsta partihallsområde. I en intilliggande butik fanns en övervakningskamera och mannen fastnade på film.

– Vi ser en ung person komma gående mot bankomaten och signalementet stämmer överens med det som kvinnan uppgett. Vi ser också att personen tar ut pengar från kvinnans konto, säger Sophia Lennermark.

Polisen misstänker att det är samma person som våldtog och rånade kvinnan.

– Det är den hypotes vi arbetar efter. Därför är det var stor vikt att vi kommer i kotakt med människor som vet vem den här mannen kan vara, säger Sophia Lennermark.

Övervakningsfilmen visas i tv-programmet Efterlyst och även på aftonbladet.se.

ANNONS

Brottet rubriceras som grov våldtäkt och grovt rån.

– Det är väldigt ovanligt och vågat med tanke på tidpunkten när människor är på väg till jobbet och risken är stor att bli upptäckt. Den här personen verkar beredd att ta stora risker.

Polisen eftersöker nu vittnen

.– Vi vill gärna komma i kontakt med människor som har gått eller cyklat på cykelbanan vid den här tiden eller som befunnit sig på Brunnbyvägen. De får väldigt gärna höra av sig till oss.

Hur mår kvinnan?

– Hon mår väldigt dåligt och är chockad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.