ANNONS

Sex misstänkta corona-fall i Stockholm – alla negativa

Corona Huddinge Skjukhus Karolinska
Här på Karolinska universitetssjukhusets infektionsklinik provtas och vårdas misstänkt coronasmittade.
Sex personer som uppvisat symptom för coronaviruset covid-19 testades i Stockholm på tisdagen. Alla proverna var negativa, visade det sig på tisdagskvällen.
ANNONS

Tre personer som varit i Asien och som haft symtom på corona-smittan covid-19 efter hemkomsten fördes till sjukhus för provtagning på tisdagsmorgonen. Något som Sveriges Radio P3 var första att rapportera om.

Enligt Per Follin, smittskyddsläkare i Region Stockholm, ska det vara totalt sex personer som uppfyllt kriterierna för provtagning som ska ske under tisdagen.

– Tidigare har 54 personer testats på Huddinge sjukhus och alla har varit negativa, så jag ser inte detta som något anmärkningsvärt, säger han till Mitt i Stockholm.

När får ni svar på proverna?

– Det tar 3-4 timmar och sedan analyseras de i Solna, så svar borde komma sent i eftermiddag. Om proven är positiva kommer det att meddelas.

Senare på tisdagen uppgav Sveriges radio P4 att tre provsvar varit negativa, och på kvällen stod det klart att även de övriga tre var negativa.

Enligt Per Follin är det till behandlande läkare som provsvaren kommuniceras, och är de negativa sker ingen rapportering på daglig basis, men är de positiva så meddelas det direkt.

Information på flygplatser

Ett antal av de personer som testades under dagen ska enligt uppgifter ha hämtats med ambulans.

– Sannolikt har de inte haft någon egen bil och ambulanstransport kan man få hjälp med via 1177. Om man misstänker att man är smittad ska man inte åka kollektivt, säger Per Follin.

ANNONS

Hittills har omkring 150 personer testats i Sverige, varav ett prov var positivt. På flygplatserna i landet finns information om smittan och enligt Per Follin görs även en kontroll på resenärer innan de reser från Kina.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.