ANNONS

Misstänkta fyrhjulingstjuvar hamnade i vägrenen

Två män i 20-årsåldern fick under måndagskvällen föras till sjukhus sedan de slutat sin färd i ett dike vid väg 259 i en misstänkt stulen fyrhjuling.
ANNONS

Strax efter klockan åtta på kvällen fick polisen in samtal om att två män i 20-årsåldern kört ner i vägrenen på länsväg 259 i Haninge.

Hur de två männen hamnade i diket är dock oklart. Uppgifter om att männen skulle ha prejats av vägen av en efterföljande man har förekommit, men enligt Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen kan detta inte bekräftas.

– Vi har flera vittnen som ska höras för att få klarhet i vad som skett, säger han.

Den efterföljande mannen, en Botkyrkabo, fick tidigare under kvällen syn på fyrhjulingen i Huddinge. Eftersom han hade en kompis i Grödinge som blivit bestulen på en fyrhjuling ringde han denne för att höra om fyrhjulingen han såg möjligtvis skulle kunna vara hans.

– Eftersom han tyckte att det verkade stämma, började han följa efter. Men vi är osäkra på om det verkligen är rätt fyrhjuling och därför har vi kvar den i beslag, säger Lars Göran Rehn.

De två misstänkta fyrhjulingstjuvarna, varav en är hemmahörande i Stockholm och den andre i Haninge, fick vissa skador då de körde av vägen. En av dem fördes till Sös med ambulanshelikopter, den andre med ambulans.

– Än så länge har vi bara kunnat prata med en av dem, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.