ANNONS

Misstänkta vapnet på gymnasiet inte hittat

Riksäpplets gymnasieskola i Handen.
Det misstänkta vapnet på Riksäpplets gymnasieskola i Haninge har inte hittats.
Polisen har inte hittat det misstänkta vapenföremål som en elev på Riksäpplet poserade med på en bild på Snapchat. Bilden misstänks ha tagits på skolan men polisens utredare har inte själv lyckats få tag på bilden, och eleven har släppts på fri fot.
ANNONS

Det var vid 11-tiden på tisdagen som skolledningen på Riksäpplets gymnasium i Haninge fick kännedom om att en av eleverna poserat med ett misstänkt vapen på en bild på Snapchat.

Bilden ska ha tagits på skolan enligt skolan, har polisen uppgett.

Men vapnet på bilden, eller föremålet som var misstänkt likt ett vapen, hittade aldrig under tisdagen.

Eleven har släppts

Och nu är frågan om man överhuvudtaget kommer att hitta det.

– Vi har en pågående utredning och vissa utredningsåtgärder är vidtagna, bland annat är en åklagare är inkopplad. Men eleven är inte längre frihetsberövad, det har inte ansetts funnits skäl för en anhållan, säger utredaren Daniel Arve vid lokalpolisen i Haninge till Mitt i.

 

,
Polisen saknar beslutsunderlag i utredningen. Och Daniel Arve har själv inte lyckats se den omtalade bilden som florerat på Snapchat.

ANNONS

– Det är en del hörsägen just nu, jag har inte kunnat se bilden själv och jag kan inte uttala mig mer i detalj eftersom det är en pågående förundersökning, säger han.

Misstänkt för vapenbrott

Är det inte bekymmersamt om man inte kommer till botten med vad det var för föremål?

– Rent generellt är det ju såklart skönt att få avslut på ett ärende, och att få vetskap om vad som egentligen hänt, säger Daniel Arve.

Polisen ryckte snabbt ut till skolan och grep eleven på tisdagen. Han fördes till Flemingsberg men släpptes alltså senare. Han är alltjämt misstänkt för olaga vapenbrott och olaga vapeninnehav.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.