Misstänkta inspärrade – med truck

Personalen på företaget i Nacka misstänkte att männen hade stulit en dyrbar såg och blockerade utfarten med en truck. Nu har männen åtalats för stöld.
Personalen på företaget i Nacka misstänkte att männen hade stulit en dyrbar såg och blockerade utfarten med en truck. Nu har männen åtalats för stöld.
Personalen på företaget i Nacka misstänkte att männen hade stulit en dyrbar såg och blockerade utfarten med en truck.
När personalen flyttade på trucken för att släppa ut en annan bilist försökte männen att smita men misslyckades.
Nu har männen åtalats för stöld.

Händelsen utspelades på ett inhägnat företagsområde i Nacka kommun i maj i år.

Personal på företaget hade sett männen ta en tigersåg, en såg som tar sig igenom bland annat metall och tegel, som männen inte hade rätt till och personalen blockerade utfarten med en truck.

När en annan bilist skulle köra ut flyttade personalen en aning på trucken vilket de två männen upptäckte. Männen försökte att smita.

Flyktförsöket misslyckades, polisen kom.

Föraren i bilen, en 36-årig man, nekade först till brott. Han sa att det kom ”killar med en kofot” som öppnade hans bildörr och att han då blev rädd.

Senare har både 36-åringen och hans kumpan, en 34-årig man, erkänt. Männen har nu åtalats för stöld av tigersågen, som var värd drygt 6 000 kronor.

Den bilist som personalen flyttade trucken åt sa att männen hade kört på henne när männen försökte att smita, hennes bil hade fått lackskador och registreringsskylten bak hade lossnat. Senare meddelade kvinnan att ”onormala ljud” hördes när hon svängde med bilen. Åklagaren har inte väckt åtal i den delen.