ANNONS

Misstänkta rånare tiger om pengarna

De greps med en halv miljon kronor i kontanter i en lägenhet, men de misstänkta värderånarna vägrar att berätta var pengarna kommer ifrån.
ANNONS

I fredags började rättegången mot de tre män från Upplands Väsby som är åtalade för värdetransportrånet i Rotebro i höstas.

Männen, som är mellan 21 och 26 år gamla, har hela tiden förnekat inblandning i rånet. Samtidigt har de vägrat förklara hur det kommer sig att rånbytet – nytvättade sedlar till ett belopp om en halv miljon kronor – låg på tork i hallen i den lägenhet där de greps av polisen.

– Förklaringen kommer vi att presentera i tingsrätten, sa en av de åtalades advokat till Lokaltidningen Mitt i förra veckan.

Förhöret med den förste av de tre åtalade väckte dock fler frågor än vad det gav svar.

Den åtalade mannen uppgav först att han inte trodde att det fanns några pengar i lägenheten när han kom dit och att pengarna en stund senare, när polisen knackade på dörren, plötsligt fanns där.

”Ingen aning”, svarade han på åklagarens fråga om hur pengarna hade hamnat i lägenheten där han greps, varpå åklagaren vände sig ut i rättsalen med en retorisk fråga: ”Ska vi verkligen tro på det?”

När turen kom till mannens advokat Johan Åkermark frågade han sin klient:

– Är det inte så att du inte vill säga hur pengarna kom till lägenheten? varpå den åtalade svarade ja.

Rättegången avslutas i dag tisdag.

ANNONS

Ska vi verkligen tro på det?

ANNONS