ANNONS

Åtalade för gruppvåldtäkt i trapphus släpps

De tre män som åtalats misstänkta för gruppvåldtäkten i ett trapphus i Fittja, släpps fria i väntan på dom, enligt Expressen.
ANNONS

Att männen släpps på fri fot fram till domen kommer den 19 december, tyder enligt vice chefsåklagare Anders Hirsch att de kommer frias.

– Av det kan man i varje fall dra slutsatsen att de inte kommer att dömas för den rubricerade gärningen. Men de kan fortfarande dömas för någon lindrigare gärning, det är inte uteslutet, säger han till expressen.se.

Det var den 14 augusti förra året som den misstänkta våldtäkten inträffade i Fittja i Botkyrka. Tre var misstänkta för grov våldtäkt och två misstänkta för medhjälp till grov våldtäkt.

De misstänkta har nekat till anklagelserna.

Långdragen utredning

Fallet med den misstänkta gruppvåldtäkten har uppmärksammats på flera sätt. Bland annat för att det dröjde ett år innan de misstänkta greps.

Tidigare har åklagare Markus Hankkio sagt till Mitt i att det berodde på hårt tryck på polisen.

– Först dröjde det till december innan Nationellt forensiskt centrum kom med provsvaren. De prioriterade andra ärenden med frihetsberövade, eftersom det ännu inte fanns några frihetsberövade i detta ärende. Sedan har polisen varit överbelastad. Det skulle kunna ha gått snabbare än så här, säger Markus Hankkio, sa han i mitten av november.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.