ANNONS

Misstänkta för Vinstamordet har släppts på fri fot

Vinsta mord
18-åringen hittas död i ett skogsparti i Vinsta.
De två tonåringar som suttit häktade för mordet på en 18-årig man i Vinsta har släppts på fri fot.
– Misstankarna mot dem har inte stärkts och min sammantagna bedömning är att det inte gick att hålla dem fortsatt häktade, säger kammaråklagare Carl Mellberg.
ANNONS

Det var en kväll i mitten av juli som 18-åringen hittades död i ett skogsparti i närheten av ett bostadsområde i Vinsta. Polisens misstankar riktades mot två 17-åriga pojkar i den dödes bekantskapskrets. De greps och häktades i Solna tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Försvararen: ”Oerhört glad”

Båda de misstänkta förnekar brott och överklagade häktningsbeslutet, men fick avslag. Men på onsdagen, efter nästan fyra veckor i häkte, släpptes de på fri fot efter beslut av åklagaren.

– Jag är oerhört glad för min klients skull. Han är oskyldig, säger advokat Kristofer Stahre, som försvarar en av pojkarna.

Han har tidigare beskrivit bevisningen som närmast obefintlig.

Fortsatt misstänkta

Men enligt åklagare Carl Mellberg är inte misstankarna mot de bägge tonåringarna avskrivna, och mordutredningen fortsätter. Beslutet att häva häktningen beror, enligt honom, på en kombination av att bevisningen inte stärkts och att häktningsskäl inte föreligger i samma utsträckning längre. Dessutom har de misstänktas låga ålder vägts in.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 18-åringen ha skjutits ihjäl från nära håll. Han ska också ha burit plasthandskar när han hittades.

– Vi känner till dödsorsaken, men jag kommer inte att gå in närmare på utredningen, säger Carl Mellberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.