ANNONS

Peter Plax misstänkte mördare kan vara psykiskt sjuk

Peter Plax mord sollentuna danderyd sinnesundersökning
Det var bortom detta skogsparti i Sollentuna som 16-årige Peter Plax hittades svårt skadad.
Den 16-årige pojke som misstänks ha mördat Peter Plax från Danderyd kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det visar resultatet av den lilla sinnesundersökning han nu genomgått, skriver DN.
ANNONS

Det var en fredagskväll i början av augusti som polisen larmades till ett skogsparti i Sollentuna, i närheten av Rösjöbadet. Där hittades den 16-årige Peter Plax svårt skadad. Han avled senare av sina skador.

Larmsamtalet gjordes av en av Peter Plax närmsta vänner. Han anmälde sig själv och greps på plats. Pojken sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Nu har den misstänkte mördaren genomgått en liten sinnesundersökning, skriver DN. Undersökningen är ett första led i att ta reda på ifall pojken led av en allvarlig psykisk störning vid gärningen.

Rekommenderar fullständig undersökning

Enligt det läkarintyg som kom på måndagen kan det misstänkas att han gjorde det, både vid gärningen och vid tillfället för själva undersökningen. Därför rekommenderas en fullständig undersökning längre fram, skriver Expressen.

Både åklagare och Peter Plax familj och vänner har beskrivit det som osannolikt att de båda pojkarna skulle varit ovänner. Olga Teouch, Peters mamma, beskriver den misstänkte 16-åringen som en av hennes sons allra närmsta vänner.

ANNONS

Både Peter och den misstänkta är tidigare ostraffade och beskrivs av människor i Peters närhet som ambitiösa och begåvade elever i skolan.